Interesse in mijn werk of een eigen portret

Neem contact op

Email
jhutten@gmail.com

 

Telefoon
0681712222

 

Atelier
Kortenhoefsedijk 79

Kortenhoef

Ontwerp zonder titel (15)

Jan-Noud

olieverf op papier

In portretschilderen heb ik echt mijn passie gevonden. Ik schilder graag met olieverf in meerdere lagen. Dit geeft diepgang en levendigheid. Mijn inspiratie haal ik uit mijn directie omgeving. In het bijzonder uit mijn vrouw en twee kinderen. Hen heb ik vaak als studieobject gebruikt en schilder ik met heel veel liefde.

Ik heb veel geleerd door goed te kijken naar de grote oude meesters. Rembrandt steekt met kop en schouders boven iedereen uit. Hij is echt de meester der meesters in licht & donker, beperkt kleurgebruik, overtuigingskracht en het neerzetten van diepgang en sfeer. Daarnaast word ik geïnspireerd door de 19e eeuwse portretschilders zoals John Singer Sargent, Ilja Repin, Joaquin Sorolla, Jozef Israëls en George Hendrik Breitner. Andrew Wyeth en Jeremy Lipking zijn ook grote voorbeelden voor mij.